מיתוסים על בריחת שתן

מיתוסים ותפיסות מוטעות לגבי בריאות שלפוחית ​​השתן יש בשפע, במיוחד אלה סביב דליפות לאחר עיטוש, ניתוח ותרגילי קגל שנועדו לחזק את שרירי רצפת האגן. הנה חלק מהמיתוסים הנפוצים ביותר סביב בריאות שלפוחית ​​השתן והסיבה מדוע הם תפיסות מוטעות ולא אמיתות.

מיתוס מס' 1 אם אתחיל ואעצור את זרימת השתן אבנה שרירי שלפוחית ​​השתן טובים יותר

"תרגילי קגל הם רעיון טוב, אך אסור לבצע אותם במהלך מתן שתן", אומר רוג'ר גולדברג, מנהל מחקר אורוגינקולוגי בבריאות אוונסטון נורת'ווסטרן באוונסטון, אילינוי. "נשים שעוצרות שוב ושוב את זרם השתן עלולות לפתח שלפוחית ​​רגיזה".

מיתוס מס' 2: דליפה קטנה כשאני משתעלת או מתעטשת היא נורמלית

למרות שזה נכון שדליפות שתן נפוצות, "זוהי תפיסה מוטעית שבריחת שתן היא תקינה או בלתי נמנעת", אומר גולדברג, שהוא גם מחבר הספר 'מאז שמצאתי את התינוק שלי: הבנה, טיפול ומניעה של תופעות הלוואי הגופניות השכיחות ביותר של הריון ולידה'. "לפחות 96 אחוז מהנשים הלוקות בבריחת שתן יכולות להביא לריפוי הבעיה שלהן. האם זה מפריע עד כדי כך שזה משפיע על איכות חייכם? אם כן, ישנן אפשרויות רבות לטיפול".

מיתוס מס' 3: רק קשישים סובלים מבריחת שתן

"בריחת שתן תחת לחץ משפיעה על כמעט 50 אחוז מהנשים שילדו עד גיל 40", אומר גולדברג. הן בריחת שתן תחת לחץ והן שלפוחית ​רגיזה, הוא מציין, יכולות להתרחש אפילו אצל נשים צעירות יותר.

מיתוס מס' 4: אם אעשה תרגילי קגל, לא יהיו לי בעיות גם בגיל מבוגר

"כל אישה יכולה להפיק תועלת מתרגילי קגל, שכן שרירי רצפת האגן חזקים יותר מפחיתים את הסיכון לדליפות משלפוחית ​​השתן", הוא אומר. "אבל עבור נשים רבות, תרגילי קגל אינם מספיקים כדי לשלוט בבעיה. הם צריכים גיבוי".

מיתוס מס' 5: צריך תמיד ללכת לשירותים כשמרגישים את הדחף להשתין. מי יודע איפה אפשר למצוא שירותים נקיים שוב?

"ללכת מיד לשירותים כשמתעורר הדחף זה בסדר במצבים מסוימים, אבל עבור נשים רבות, פעולה זו הנעשית על בסיס קבוע יכולה להגדיל את הסיכון לפעילות יתר של שלפוחית ​​השתן, עם סימפטומים של דחף, תדירות גבוהה או תאונות בדרך לשירותים", אומר ד"ר. גולדברג. "מצב זה עלול לגרום לבעיות בטווח הארוך. עדיף להשתדל ללכת לשירותים כל שלוש עד ארבע שעות".

מיתוס מס' 6: אם יש לי בעיה רצינית עם בריחת שתן, ניתוח הוא האפשרות הטובה ביותר שלי

"עבור אנשים מסוימים, ניתוח הוא האפשרות הטובה ביותר, אך זו לא הבחירה הטובה ביותר עבור כולם", אומר גולדברג. "עדיף להתחיל באבחון מדויק על מנת לשלול סיבות אחרות לבריחת שתן. במקרים חמורים, עם זאת, ניתוח יכול להיות האפשרות הטובה ביותר, אבל זה תלוי בתוצאות בדיקת שלפוחית ​​השתן". ניתן גם להשתמש בחיתולים למבוגרים.

מיתוס מס' 7: אני האישה היחידה בשנות ה-20, ה-30 או ה-40 שיש לה את הבעיה הזו

כפי שנאמר קודם לכן, גם בריחת שתן תחת לחץ וגם פעילות יתר של שלפוחית ​​השתן הם מצבים רפואיים נפוצים מאוד, אפילו אצל נשים צעירות יותר, מציין גולדברג.

מיתוס מס' 8: תרגילי קגל מועילים רק אם יש לך בעיות בשלפוחית ​​השתן

"יש הרבה סיבות לעשות תרגילי קגל, כולל שמירה על טונוס האגן ובריאות האגן", הוא אומר. "בנוסף, חיזוק שרירי רצפת האגן יכול לשפר את חיי המין שלכם ולעזור לכם להימנע מצניחת אגן, מצב שבו איברי האגן נופלים".

 

למידע נוסף על מיתוסים של בריאות שלפוחית ​​השתן, התייעצו עם הרופא שלכם.